Ingredients
Pasta:
-
Igual quantitat d'aigua, d'oli i de
saïm. Afegint-hi una mica més d'aigua.
-
Sa farina que prengui, fins que
quedi tan lligada que s'aguanti dreta sa pasta.
-
Vegeu més detalls a Panades.
Farcit:
-
Pèsols, S'ha de calcular la
quantitat segons la pasta que hàgim fet i lo grosses que les vulguem; jo
diria que unes dues cullerades soperes de pèsols, per panada.
-
Ceba tendra: 1 o 2, tallades
petites.
-
Tomàtiga: 1 pelada, tallada i sense
llavors.
-
Xulla i sobrassada: 2 ò 3 trossets
per panada.
-
Oli, sal, pebre bo, pebre bord.
|
Com fer-ho
-
Els pèsols poden ser congelats i
deixats descongelar a temperatura ambient i escorreguts, que perdin
l'aigua. Els podem esclovellar, i són molt perfumats, però hi ha vegades
que els que venen són d'una classe molt grossa i pellosa; en aquest cas,
jo m'estim més els congelats superfins, encara a costa del perfum.
-
Posam els pèsols dins un bol.
-
Hi mesclam la ceba i la tomàtiga,
tallades.
-
Ho trempam amb l'oli, la sal i els
pebres (bo i bord).
-
Donam forma a la pasta i hi posam
dedins la mescla trempada, en cru, al damunt els trossets de xulla i
sobrassada i ho tapam amb pasta. Feim uns pessics ben fets i, si n'hem
fetes de carn, assenyalam les de pèsols amb un pèsol damunt.
|